Vi söker ny projektledare med kunskap inom ämnesområdet

 

Vi söker en driven projektledare till vår programverksamhet. Du kommer att delta i planeringen och genomförandet av seminarier och projekt.

Folk och Försvar är en liten organisation med omfattande verksamhet. På vårt kansli i Gamla stan arbetar 9 personer och det innebär att du behöver vara beredd att arbeta med många olika delar för att få verksamheten att fungera. Vi hjälps alla åt!

Folk och Försvar verkar för att göra vår säkerhet till hela folkets angelägenhet. Vår verksamhet syftar till att öka kunskapen om och intresset för frågor om svensk säkerhets- och försvarspolitik samt samhällets säkerhet och krisberedskap.

Vi är Sveriges största och ledande mötesplats för säkerhets- och försvarspolitisk debatt och vi tillgängliggör genom våra öppna seminarier och konferenser aktuella frågor och utmaningar inom våra ämnesområden för en bredare publik. Genom våra utbildningar möter vi fler än 10 000 unga personer varje år – på gymnasieskolor i hela landet, på universitet och högskolor och i civilsamhället. Sammanlagt möter vi årligen nästan 15 000 personer som deltar i våra olika arrangemang. Folk och Försvar är en partipolitiskt obunden organisation bestående av 87 demokratiska riksorganisationer, som genom sitt medlemskap vill främja vårt samhälles säkerhet samt arbetet för fred, frihet och demokrati.

Vill du vara en del av detta ser vi fram emot din ansökan!

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på vår hemsida www.folkochforsvar.se

Arbetsuppgifter:

Attraheras du av att arbeta för ett starkt civilsamhälle? Vill du bidra till och utveckla Sveriges försvars-och säkerhetspolitiska debatt? Då är Folk och Försvar rätt ställe för dig. Inom programverksamheten är du en del i arbetet med att bevaka debatten inom Sverige och omvärlden i relation till områdena säkerhetspolitik, försvarspolitik samt samhällssäkerhet. Tillsammans med kollegorna på kansliet förväntas du identifiera frågor som vi vill lyfta fram i debatten. Du kommer att arrangera och moderera seminarier inom dessa områden, med talare/deltagare som är experter på sina områden.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ett stort intresse för och kunskap om dessa frågor. Du kanske har arbetat på en liknande organisation med dessa frågor tidigare? Vi ser gärna att du har examen på universitets- eller högskolenivå inom aktuellt område och ungefär 3-5 års arbetslivserfarenhet.

Programverksamheten arbetar regelbundet med stora projekt och du förväntas ha stor vana av att leda och arbeta i projektform. Viktiga egenskaper för att lyckas i den här rollen är att du är social, prestigelös, samarbetsvillig och har en god administrativ och organisatorisk förmåga. Du bör vara noggrann och vara en ”doer”. Då många av våra seminarier är på engelska förväntas du behärska engelska i tal (i moderators rollen) samt i skrift.

Meriterande:

Erfarenhet från civilsamhällesengagemang och frivilligorganisationer är meriterande.

Tid

Tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast.

Omfattning

Tjänsten omfattar heltid.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 24 mars 2017, men notera att intervjuer kommer att ske löpande samt att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Sänd din ansökan till: ebba.lundin@folkochforsvar.se

Kontakt

Frågor om tjänstens innehåll besvaras av nuvarande befattningshavare Minou Sadeghpour tfn 08-588 824 99 och frågor om ansökningsprocessen besvaras av Ebba Lundin, tfn 08-588 824 96

Publicerad: 2017-02-28
Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...