Vi söker en biträdande projektledare med kunskap inom ämnesområdet

 

Nu söker vi en vikarie till vår programverksamhet. I rollen som biträdande projektledare ansvarar du för att bistå våra projektledare i planeringen och genomförandet av seminarier och projekt.

Folk och Försvar är en liten organisation med omfattande verksamhet. På vårt kansli i Gamla stan arbetar 9 personer och det innebär att du behöver vara beredd att arbeta med många olika delar för att få verksamheten att fungera.

Folk och Försvar verkar för att göra vår säkerhet till hela folkets angelägenhet. Vår verksamhet syftar till att öka kunskapen om och intresset för frågor om svensk säkerhets- och försvarspolitik samt samhällets säkerhet och krisberedskap. Vi är Sveriges största och ledande mötesplats för säkerhets- och försvarspolitisk debatt och vi tillgängliggör genom våra öppna seminarier och konferenser aktuella frågor och utmaningar inom våra ämnesområden för en bredare publik. Genom våra utbildningar möter vi fler än 10 000 unga personer varje år – på gymnasieskolor i hela landet, på universitet och högskolor och i civilsamhället. Sammanlagt möter vi årligen nästan 15 000 personer som deltar i våra olika arrangemang. Folk och Försvar är en partipolitiskt obunden organisation bestående av demokratiska riksorganisationer, som genom sitt medlemskap vill främja vårt samhälles säkerhet samt arbetet för fred, frihet och demokrati. Vill du bidra till det ser vi fram emot din ansökan!

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på vår hemsida www.folkochforsvar.se 

 

Arbetsuppgifter:

Inom programverksamheten ansvarar projektledarna för att bevaka debatten inom Sverige och omvärlden i relation till områdena säkerhetspolitik, försvarspolitik samt samhällssäkerhet. Tillsammans identifierar vi frågor som vi vill lyfta fram i debatten. Du kommer att bistå projektledarna med att planera och arrangera seminarier inom dessa områden. Du kommer vara mycket aktiv i det arbetet och beroende på dina erfarenheter och intressen kan du komma att få ta en större roll inom verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker därför dig som har ett intresse för och kunskap om dessa frågor. Kanske du ganska nyligen avslutat dina högskole- eller universitetsstudier inom något av dessa områden?

Viktiga egenskaper för att lyckas i den här rollen är att du är social, prestigelös, samarbetsvillig och har en god administrativ och organisatorisk förmåga. Du bör ha god kunskap i Officepaketet och lätt för att lära dig nya system.  Du bör vara noggrann och vara en ”doer”.  Det är meriterande om du har vana av att arbeta i projekt. Då många av våra seminarier är på engelska måste du behärska engelska i både tal och skrift.

Meriterande:

Erfarenhet från civilsamhällesengagemang och frivilliga organisationer är meriterande.

Tid
Vikariat. Tillträde 1 april 2017 – 1 december 2017 med eventuell förlängning.

Omfattning
Tjänsten omfattar heltid och är ett föräldraledighetsvikariat.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 24 mars 2017 men notera att intervjuer kommer att ske löpande samt att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum

Sänd din ansökan till: minou.sadeghpour@folkochforsvar.se

Kontakt
Frågor besvaras av programansvarig Minou Sadeghpour tfn 08-588 824 99

Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...