Utbildningsledare
Minister för en dag

Publicerad: 2017-02-28
Rekrytering sker löpande

Folk och Försvar

Folk och Försvars uppgift är att skapa intresse för och kunskap om frågor som påverkar vår fred, frihet och demokrati, samt att verka för att säkerhetspolitik, försvar och krisberedskap blir hela folkets angelägenhet.

Vi är en ideell organisation som består av drygt 80 medlemsorganisationer från olika delar av det svenska civilsamhället. 

Vår verksamhet består av utbildningar, seminarier och konferenser. 

Om ”Minister för en dag”

Minister för en dag – Folk och Försvars enskilt största verksamhet – är en scenariobaserad utbildning som utspelar sig i den fiktiva Grönahavsregionen. Deltagarna agerar ministrar i fem olika regeringar, och under spelets gång tvingas de hantera en rad olika kriser och konflikter. Folk och Försvars utbildningsledare leder det hela, bland annat genom att spela olika roller och aktörer.

Utbildningen genomförs av utbildade och examinerade utbildare över hela landet. Varje år genomförs utbildningen ca 400 gånger och vi når runt 10 000 gymnasieelever.

Syftet med utbildningen är att öka intresset för och kunskapen om säkerhetspolitik, försvar och krisberedskap.

I vår lärarutvärdering omnämns utbildningen som ett bra och viktigt inslag i undervisningen och värderas till 4.9 av 5.0.

Dina arbetsuppgifter

Som utbildningsledare leder du genomförandet av vår scenariobaserade utbildning ”Minister för en dag”. Utbildningen genomförs främst i gymnasieskolor, men även på universitet och folkhögskolor samt med våra medlemsorganisationer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med pågående akademisk utbildning, gärna inom samhällsvetenskap. Statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap, internationella relationer, historia samt lärarutbildning är särskilt meriterande. Även engagemang i civilsamhället är meriterande.

Du är van vid och bekväm med att tala på svenska och engelska inför olika typer av grupper. Du har erfarenhet av att arbeta med unga och uppskattar mötet med dem. Du är lyhörd och har god social förmåga.

Är du intresserad?

Vill du ansöka eller ställa frågor? 

Kontakta Rebecka André, utbildningsansvarig: rebecka.andre@folkochforsvar.se

Anställning

Man blir examnierad och anställd som utbildningsledare först efter en lärlings- och prövoperiod, där man handleds av verksamma utbdildningsledare.

Vi anställer främst personal i de tre storstadsregionerna.

Anställningsform

Visstidsanställning.

 
Vår webbplats sparar viss data (cookies) som vi använder för statistik och utveckling. Läs mer...