Innehåll

Två röda kokböcker "Recept i kris och krig - så stärker du din hemberedskap"

Västerås stad lanserar kokboken “Recept i kris och krig – så stärker du din hemberedskap”

Den 13 maj 2024 lanserade Västerås stad en kokbok fokuserad på matlagning i kris- och krigstider. Boken “Recept i krig och krig – så stärker du din hemberedskap” är resultatet av ett samarbete mellan flera aktörer inom totalförsvaret och elever från Tranellska gymnasiet, som har tagit fram recept utifrån innehållet i en krislåda. Folk och Försvar har intervjuat Andreas Weiborn, avdelningschef på Stadsledningskontoret i Västerås stad för att få veta mer om projektet.

Läs mer

Folk och Försvar möter Gudrun Persson

Folk och Försvar möter Gudrun Persson för att diskutera hur den ryska politiska ledningen mår, hur utvecklingen ser ut i Ryssland och finns några tecken på att en samexistens mellan Ryssland och Europa går att uppnå?

Läs mer

Kampen mellan USA och Kina – hur påverkar det svensk säkerhet?

Stormaktsrivaliteten mellan USA och Kina har blivit allt mer aktualiserad. Konflikten späs på i och med rapporter om kinesiska spionballonger, ett teknik-krig och ett hårdare tonläge. Hur påverkar händelseutvecklingen svensk säkerhet? Kommer vår säkerhet att påverkas på ett annat sätt om vi blir medlemmar i Nato?

Läs mer
En man svingar sig ner från helikopter

Hur påverkar Wagnergruppen FN:s insatser?

Intervju med Överste Richard Gray, tidigare militärrådgivare på Sveriges FN-representation i New York, om hur privata militära företag påverkar FN:s internationella insatser, med ett särskilt fokus på den ryska Wagnergruppen och situationen i Mali.

Läs mer