Tillbaka till föregående sida

Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten
Rikskonferensen

Publicerat: 2020-12-23

Programblock 6 under Rikskonferensen 2021: Politikens syn på det militära försvaret

I mitten av december 2020 röstade riksdagen igenom ett nytt totalförsvarsbeslut för perioden 2021–2025. När Sveriges försvar snart går in i en ny inriktningsperiod, vilka utmaningar ser vi på kort och lång sikt och vilka är de främsta hot som ett starkare totalförsvar ska skydda samhället emot? Vilka möjliga effekter kommer försvarsbeslutet att få på länge sikt och vilka militära hot kommer den svenska försvarsförmågan möta i framtiden? Under Rikskonferensens första programpunkt tisdagen den 12 januari kommer vi att med utgångspunkt i försvarsbeslutet blicka framåt. 

Programblocket inleds med ett anförande från försvarsminister Peter Hultqvist och följs av fyra ledamöter i riksdagens försvarsutskott om hur de ser på hur Sveriges försvar bör rustas inför framtiden. Från försvarsutskottet deltar i detta block Pål Jonsson (M), Allan Widman (L), Daniel Bäckström (C) och Hanna Gunnarsson (V).

Programblocket avrundas med kommentarer och reflektioner om politikens syn på det militära försvaret tillsammans med Katarina Tracz, chef för tankesmedjan Frivärld, och Martin Tunström, politisk chefredaktör på Barometern.

Rikskonferensens sjätte programblock kommer preliminärt att äga rum mellan tiden 09:00-09:50, tisdagen den 12 januari. Se hela programmet för Rikskonferensen här.

Se Rikskonferensens sjätte block här.

Dela

Relaterat material