Tillbaka till föregående sida

Foto: Pixabay
Rikskonferensen

Publicerat: 2021-12-28

Programblock 6 under Rikskonferensen 2022: Militära försvaret

Den första februari 2021 började det femåriga försvarsbeslutet från 2020 att gälla. Vi är alltså nästan ett år in i inriktningsperioden och mycket har redan hunnit hända. Det ska dock finnas med i beräkningen att denna nu inledda ambitiösa resa framåt för svenskt försvar kommer kräva lång tid innan den tar fart. Planen är att återta förmåga på en rad områden där vi tidigare avvecklat eller kraftigt skurit ned på förmåga.

I det sjätte programblocket fördjupar vi förståelsen för svenskt försvar genom att studera hur processen med att bygga förmåga ser ut. Vad är egentligen målbilden för 2025? Var ska vi vara då och var är vi idag? Hur ser en starkare Försvarsmakt ut 2025 kontra 2022?

Först på scen har vi företrädare från Försvarsmakten, nämligen överbefälhavare Micael Bydén och produktionschef Johan Svensson. Magnus Dahlström (insatsledare P18) och Sofia Westermark (bataljonschef LV6) är också med och bidrar med sina perspektiv.

Därefter tar vi del av kommentarer från Johan Wiktorin, omvärldsanalytiker och Robert Dalsjö, forskningsledare FOI.

Slutligen får vi höra mer om politiska vägval från Per Söderlund, riksdagsledamot försvarsutskottet (SD), Allan Widman, riksdagsledamotförsvarsutskottet (L) och Janine Alm Ericsson, riksdagsledamot (MP).

Rikskonferensens sjätte programblock kommer preliminärt att äga rum mellan tiden 09-10.20, tisdagen den 11 januari.

Se programmet för Rikskonferensen 2022 i sin helhet här.

Se Rikskonferensen live eller i efterhand på vår hemsida eller via Youtube.

Dela

Relaterat material