Tillbaka till föregående sida

Foto: Pok Rie/Pexels
Rikskonferensen

Publicerat: 2020-12-29

Programblock 8 under Rikskonferensen 2021: Politikens syn på det civila försvaret

Totalförsvarsbeslutet för 2021–2025 kommer utgöra en viktig grund för uppbyggnaden av det civila försvaret, både under de kommande fem åren och på längre sikt. Hur ser politiken på genomförandet av totalförsvarsbeslutet? Vilka lärdomar finns att hämta från den pågående pandemin när man bygger ett starkare civilt försvar och hur bör styrningen av det civila försvaret utformas för att kunna genomföra de målsättningar som har satts upp? Under Rikskonferensens åttonde programblock kommer vi få höra politiska ståndpunkter och diskussioner hur uppbyggnaden av det civila försvaret kan och ska genomföras.

Inrikesminister Mikael Damberg inleder med att tala om hur uppbyggnaden av det civila försvaret ska genomföras, vilka frågor som regeringen identifierat som mest brådskande att lösa och hur det civila försvaret på längre sikt kan stärkas.

Därefter följer anföranden från fyra ledamöter i riksdagens försvarsutskott: Niklas Karlsson (S), Roger Richthoff (SD), Mikael Oscarsson (KD) och Elisabeth Falkhaven (MP). De kommer att ge sina politiska ståndpunkter om vad som blir viktigt att genomföra under de kommande fem åren för att stärka Sveriges motståndskraft. Hur behöver regeringen, offentliga institutioner, privata aktörer och enskilda personer tänka och agera för att bygga ett starkt civilt försvar nu och i framtiden?

Blocket avrundas med kommentarer och reflektioner av Linda Jerneck, ledarskribent Expressen, och Anders Lindberg, politisk chefredaktör Aftonbladet.

Rikskonferensens åttonde programblock kommer preliminärt att äga rum mellan tiden 12:30-13:20, tisdagen den 12 januari. Se hela programmet för Rikskonferensen här.

Se Rikskonferensens åttonde block här.

 

Dela

Relaterat material