Tillbaka till föregående sida

Se seminariet
10
Feb

Det psykologiska försvaret - nedrustat, eller...?

2016-02-10 (kl. 10:00 - 11:15)
Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14 (Entréplan), Stockholm

Gränserna mellan fred, kris och krig är i upplösning. Den nya generationens krig startar med desinformation och propaganda. Så inleder Olle Wästberg sitt kapitel i antologin Kan Sverige försvaras – mot vad?

Sverige utsätts på regelbunden basis för desinformation. Desinformation har historiskt alltid varit en del av krigföring, men nu sker den under andra former och blir en allt viktigare del av säkerhetspolitiken. Vikten av att diskutera det psykologiska försvaret är därför stor. Vart står vi idag? Hur ser media respektive myndigheter på sin roll i arbetet med det psykologiska försvaret?

Folk och Försvar och Försvarshögskolan, genom Institutet för högre totalförsvarsutbildning (IHT), välkomnar er till ett högaktuellt seminarium om det psykologiska försvaret med utgångspunkt i Olle Wästbergs bidrag till boken; Kan Sverige försvaras – mot vad?

PROGRAM

Moderatorer Lars Hedström, chef, Institutet för högre totalförsvarsutbildning och Minou Sadeghpour, programansvarig säkerhetspolitik, Folk och Försvar

10:00 Välkomstord 
Lars Hedström och Minou Sadeghpour

10:05 Mitt bidrag till boken
Olle Wästberg, publicist och diplomat

10:20 Våra perspektiv
Mikael Tofvesson, chef enheten för omvärld och beredskap, MSB
Björn Palmertz, senior analytiker, FHS

10:50 Medias roll
Patrik Oksanen, politisk redaktör, Hudiksvalls tidning – presentationsfil finns här.

11:15 Seminariet avslutas

Varmt välkomna!

Upptäck fler kalenderhändelser