Tillbaka till föregående sida

Foto: Alessio Soggetti/Unsplash
13
Sep

Följ med Folk och Försvar på studieresa till Israel och Palestina!

2019-09-13 - 2019-09-22

PROGRAM
Folk och Försvars studieresor strävar efter breda perspektiv, kompletterande narrativ samt besök och diskussioner hos intressanta nyckelaktörer. Fokus för våra studieresor är vid den försvars- och säkerhetspolitiska utvecklingen i länderna vi besöker och relationen till centrala internationella institutioner samt Sverige. Studieresan till Israel och Palestina lägger fokus vid säkerhetspolitiska, humanitära och försvarspolitiska frågor relaterat till pågående konflikter i MENA regionen samt mellan Israel och Palestina. I Folk och Försvars regi träffar vi innan och under resan representanter från myndigheter, civilsamhälle och think tanks. I skapandet av programmet tar Folk och Försvar stöd av internationella partners samt den svenska utrikesrepresentationen. Fullständigt program presenteras efter sommaren.

Vem kan söka?
Resan vänder sig till våra alumner i Försvars- och säkerhetsakademin. Deltagarantalet är begränsat till 10 personer. För allmänna resevillkor, se nedan.

Viktiga datum
Du måste vara tillgänglig den 14 juni samt mellan den 13–22 september 2019 för att kunna delta.

 

Intresseanmälan
Notera att sista dag för intresseanmälan är torsdag 6 juni 2019 samt att urvalet av deltagare sker löpande.

Skicka din intresseanmälan till Elin Lilijenbladh på elin.lilijenbladh@folkochforsvar.se där du kort beskriver ditt intresse av att följa med på resan.

 

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

 

 

Resevillkor vid Folk och Försvars studieresa till Israel och Palestina

Inför resan
Tillsammans med Utrikesdepartementet anordnar Folk och Försvar en utbildningsdag den 14 juni 2019 med fokus på svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Det är obligatoriskt att delta på utbildningsdagen för deltagare i studieresan.

Resan
Studieresan inled med ett studiebesök hos relevanta aktörer i Stockholm den 13 september och avslutas när vi åker från Israel den 21 september. Folk och Försvar ansvarar för att boka flygresan, men samtliga resenärer ansvarar själva för att medta nödvändiga resehandlingar och ha relevant försäkring. En förutsättning för att få delta på studieresan är att man är med på samtliga besök och aktiviteter under hela resan samt att det inte föreligger andra hinder för deltagande.

Efter resan
Deltagarna förväntas dela med sig av sina kunskaper i ett eget projekt efter resans slut. Detta kan tillexempel bestå av att delta på eller arrangera ett seminarium, skriva en artikel eller producera en podcast.

 

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 6 juni
och ska skickas till elin.lilijenbladh@folkochforsvar.se. Observera att antagning sker löpande. Efter sista anmälningsdag kommer Folk och Försvar att meddela dig om du fått en plats på resan, senast den 10 juni. Då behöver du omgående bekräfta ditt deltagande. När du bekräftar ditt deltagande godkänner du också våra resevillkor och anmälan blir då bindande.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 1000 kr och ska betalas senast den 1 september. I kostnaden ingår resa, deltagaravgift, boende samt måltider både för utbildningsdagen på UD den 14 juni och under studieresan. Kostnaden faktureras enskild deltagare alternativt medlemsorganisation och ska vara betald senast 1 september. Inga andra kostnader förutses i samband med resan för deltagarna.

Återbud
Vid återbud debiterar Folk och Försvar deltagaren anmälningsavgiften. Dessutom kan Folk och Försvar debitera deltagaren för de eventuella faktiska utlägg som Folk och Försvar har haft för deltagaren i samband med resan, i den mån vi inte har kunnat avboka dessa. Vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom debiteras deltagaren inga kostnader.

Pass och visum
Pass ska alltid medtas och måste vara giltigt i minst sex månader efter utresedatum. Visum krävs inte för vistelser under 90 dagar.

Klädsel
Vid vissa besök rekommenderas motsvarande kostym.

Övrigt
Vid ett eventuellt försämrat säkerhetsläge i det direkta närområdet förbehåller sig Folk och Försvar att, i samråd med Ambassaden i Tel Aviv och Generalkonsulatet i Jerusalem, ställa in eller ändra vissa delar av resan.

Upptäck fler kalenderhändelser