Tillbaka till föregående sida

Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten
Se samtalet här
14
Dec

Folk och Försvar möter general Scaparotti

2023-12-14 (kl. 10:00)

Rysslands invasion av Ukraina har skakat om världen och markerat en tydlig vändpunkt i den globala maktdynamiken. Det har lett till att Sverige, efter 200 år av alliansfrihet, tar ett historiskt steg mot att bli en del av Nato. Denna förändring innebär inte bara en starkare säkerhet för Sverige utan också en ny era för Nato:s kollektiva säkerhet.

Folk och Försvar har fått möjligheten att intervjua general Scaparotti, som var Supreme allied commander Europe (SACEUR) fram till 2019. Som Nato:s befälhavare arbetade general Scaparrotti för att bevara säkerheten och stabiliteten inom alliansen och stärka den inför traditionella och nya typer av motståndare. Han samarbetade med ledarskapet i alla 29 Nato-medlemsländer, samt olika Nato-partnerländer runtom i världen.

I detta avsnitt av Folk och Försvar möter kommer General Scaparrotti att belysa de utmaningar och möjligheter som Sveriges inträde i Nato medför. Hur kommer detta påverka landet, både militärt och civilt? Vilka förändringar vi kan vänta oss av inträdet och vilka skillnader kommer vi faktiskt se i samhället som en följd av medlemskapet?

Vill du veta mer om Sveriges nya försvarspolitiska riktning och hur den kommer att forma vår framtid så kommer du i denna intervju få en inblick i detta

Vi tar gärna emot tittarfrågor som vi kommer ställa till general Scaparotti i mån av tid under intervjun. Frågor mailas in till info@folkochforsvar.se

Upptäck fler kalenderhändelser