Tillbaka till föregående sida

Foto: Howard Ignatius/Flickr
9
Maj

Nordisk konferens 2023 i Oslo

2023-05-09 - 2023-05-11

Varje år genomförs Nordisk konferens – en konferens i samarbete med Folk och Försvars nordiska systerorganisationer i Norge och Finland. I år är Norge värd för konferensen som kommer att genomföras i Oslo den 9–11 maj. Välkommen att inkomma med en intresseanmälan för att medverka i Folk och Försvars delegation!

Programmet håller på att utformas men kommer preliminärt att beröra den säkerhetspolitiska situationen i och med kriget i Ukraina, vägen vidare för europeisk säkerhetspolitik, Finland och Sveriges ansökan om Nato-medlemskap samt energisäkerhet och livsmedelsförsörjning. När programmet är färdigt publicerar vi det på den här sidan.

Konferensen inleds vid lunch den 9 maj och avslutas efter lunch den 11 maj. Konferensen kommer att ha ungefär 30 deltagare. Varje land får delta med högst 10 personer (dock avsätts något fler platser åt värdlandet). Dessutom tillkommer det talare från varje deltagande land.

Konferensavgiften är preliminärt på 7 700 kronor och inkluderar logi, måltider, bussresor samt övriga arrangemang under konferensen. Resor till och från Oslo är dock inte inkluderade och deltagare förväntas anordna dessa resor på egen hand.

Vill du medverka i konferensen som deltagare i Folk och Försvars delegation? Skicka i så fall in din intresseanmälan enligt nedan. Folk och Försvar förbehåller sig rätten att välja ut en delegation och månar om att flera perspektiv ska finnas representerade. Sista anmälningsdag är 10 april.

OBS! Intresseanmälan är bindande, men du är inte garanterad en plats på konferensen förrän du erhållit en bekräftelse via e-post från Folk och Försvar. Målsättningen är att bekräftelsen skickas i mitten av april. Du behöver då omgående bekräfta ditt deltagande. För att bekräfta din anmälan betalar du in en anmälningsavgift om 3500 kr till Folk och Försvar (faktura skickas ut till anmälda i slutet av april). Faktura på återstående konferensavgift skickas efter genomfört arrangemang.

Upptäck fler kalenderhändelser