Tillbaka till föregående sida

Foto: Pixabay, redigerad
Lyssna på podden här
20
Apr

Podcast: I krisens skugga – framtidens säkerhetsutmaningar

2022-04-20

Lyssna på avsnittet här

Sverige och världen står inför allt fler komplexa säkerhetutmaningar. Samtidigt som kriget rasar i Ukraina, och miljoner flyr sina hem, hör vi också larm om ökade matpriser, hungerkatastrofer och fler väpnade konflikter. Två år av pandemi och ett fortsatt varmare klimat med omfattande extremväder som följd har tydliggjort hur globala säkerhetsutmaningar utgör alltmer uppenbara hot mot människors säkerhet.

Inom ramen för Folk och Försvars nya programområde “globala säkerhetstrender” (tidigare kallat ”säkerhet och hälsa”) vill vi öka kunskap och främja diskussion om hur traditionella säkerhetsfrågor, både på nationell och internationell nivå, påverkas av, och är sammanlänkat med globala trender som hälsa och pandemier, klimatförändringar, demokrati, ekonomisk säkerhet och desinformation. Flera av dessa trender behandlas i det här avsnittet av Folk och Försvar-podden där Robert Egnell, professor och rektor vid Försvarshögskolan, och Cecilia Tengroth, generalsekreterare på Svenska FN-förbundet, samtalar om flera framtida säkerhetsutmaningar som kan hota människors säkerhet såväl i Sverige som runt om i världen.

Avsnittet är producerat av Hanna Waerland-Fager. Klippning och ljudbearbetning: Blue3. Jingeln är producerad av Die Hard Productions.

 

Upptäck fler kalenderhändelser