Tillbaka till föregående sida

Foto: MC1 Chad J. McNeeley, U.S. Navy, commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian_honor_guard_at_Tomb_of_the_Unknown_Soldier,_Alexander_Garden_welcomes_Michael_G._Mullen_2009-06-26_2.jpg
Se seminariet
25
Jan

Rysk militär förmåga i ett tioårsperspektiv - 2016

2017-01-25 (kl. 13:00 - 14:30)
Kungliga myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm

Vart tredje år kommer Rysslandsprogrammet på FOI med en rapport om rysk militär förmåga i ett tioårsperspektiv. I december kom den senaste rapporten som analyserar den ryska militära handlingsfriheten, försvarsutgifterna, försvarsindustrin samt den säkerhetspolitiska utvecklingen.

Rysk nationell identitet är starkt förknippad med landets ställning som stormakt och därmed med militär styrka. Försvarsutgifterna ökar och därmed ambitionerna för vilken militär förmåga landets väpnade styrkor ska ha i framtiden. Hur ser den militära förmågan ut idag? Vilka är visionerna på tio års sikt och hur ser de ekonomiska, demografiska och politiska förutsättningarna ut för att förverkliga dessa? Folk och Försvar bjuder in till seminarium för att ta del av FOI:s senaste rapport om rysk militär förmåga i ett tioårsperspektiv.

Välkommen att ta del av diskussionen och ställa frågor till experterna.

PROGRAM

Moderator Minou Sadeghpour, programansvarig säkerhetspolitik, Folk och Försvar

13:00 Välkomstord
Minou Sadeghpour

13:05 Presentation av rapporten, FOI:s experter
Gudrun Persson
Carolina Vendil Pallin
Fredrik Westerlund
Tomas Malmlöf
Susanne Oxenstierna
Jakob Hedenskog

13:45 Diskussion och frågestund med ovanstående talare

14:30 Seminariet slut

Upptäck fler kalenderhändelser