Tillbaka till föregående sida

Foto: MC1 Chad J. McNeeley, U.S. Navy, commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian_honor_guard_at_Tomb_of_the_Unknown_Soldier,_Alexander_Garden_welcomes_Michael_G._Mullen_2009-06-26_2.jpg
Se seminariet
19
Feb

Rysk militär förmåga i ett tioårsperspektiv

2020-02-19 (kl. 14:30 - 16:00)
Armémuseum, Riddargatan 13, Stockholm

Vart tredje år kommer Rysslandsprogrammet på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) ut med en omfattande rapport om rysk militär förmåga i ett tioårsperspektiv. I december kom den senaste rapporten som analyserar Rysslands väpnade styrkor och militära handlingsfrihet, samt politiska och ekonomiska faktorer som påverkar den militära förmågeutvecklingen.   

De senaste åren har vi sett en betydande utveckling av rysk militär kapacitet samtidigt som den politiska ledningen har visat sig redo och villig att använda den för att förverkliga sina utrikes- och säkerhetspolitiska målsättningar. Det leder till flera frågor: Hur ser den ryska militära förmågan ut idag? Hur kommer den utvecklas det kommande decenniet? Vilka förmågor är prioriterade? Vad innebär rysk förmågeökning för Sverige? 

Dessa och andra frågor relevanta för rapporten kommer att diskuteras när Folk och Försvar bjuder in till ett seminarium där forskare från FOI kommer att presentera sin rapport om rysk militär förmåga i ett tioårsperspektiv.  

Anmäl dig till seminariet här. 

PROGRAM 

14:30 Introduktion 

Zebulon Carlander, Folk och Försvar 

14:35 FOI:s experter presenterar rapporten

Fredrik Westerlund (redaktör) 

Gudrun Persson (projektledare) 

Jakob Hedenskog 

Johan Norberg 

Jonas Kjellén 

Tomas Malmlöf 

Martin Goliath 

Johan Engvall

15:10 Diskussion och frågestund 

16:0Seminariet slutar

Seminariet kommer webbsändas direkt och en inspelning kommer att finnas tillgänglig på Folk och Försvars hemsida i efterhand.

Upptäck fler kalenderhändelser