Tillbaka till föregående sida

Foto: Alessio Soggetti/Unsplash
Se samtalet
23
Sep

Samtal med: Kenneth Neijnes

2015-09-23 (kl. 16:00 - 16:30)
Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37

Kenneth Neijnes var ansvarig för det operativa genomförandet för Sveriges uppdrag i Operation Triton på Medelhavet.

Miljoner människor är på flykt undan krig och förföljelse. Men när flykten från konfliktområdet är avklarad är vägen mot säkerhet och trygghet bara påbörjad. Från Syriens krig och Nordafrikas konflikter tvingas människor till en livsfarlig resa mot Europa. På överfulla båtar, i smugglarens lastbil eller gående längs milslånga vägar flyr de. Och fredsprojektet EU står inte enigt. Istället byggs återigen murar i Europa och skillnaden mellan vi och dem växer.

Det finns också ljuspunkter. En opinion om ett varmare EU växer och i stort och smått samlas människor för att hjälpa de nödställda. Kenneth Neijnes är chef för den svenska Kustbevakningens insats att hjälpa flyende människor över Medelhavet. Vi ska samtala med honom om den svenska insatsen inom Triton-operationen, hur situationen ser ut och lyssna till Kenneths egen erfarenhet från ett viktigt arbete att hjälpa de som verkligen behöver det.

Välkommen att ta del av ännu ett “Samtal med” som arrangeras i samarbete med Försvarshögskolans studentkår inom ramen för det säkerhetspolitiska nätverket för unga #UNGSÄK.

Upptäck fler kalenderhändelser