Tillbaka till föregående sida

Foto: Niklas Palmklint
Se samtalet
29
Apr

Samtal med: Mona Sahlin

2015-04-29 (kl. 16:00 - 16:30)
Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37

Folk och Försvar och Försvarshögskolans Studentkår bjuder in till ett Samtal med: Mona Sahlin.

I spåren av de våldsamma konflikterna i Syrien och Irak har uppmärksamheten ökat kring den hotbild extremism och radikalisering innebär för samhället.

Samtidigt som media fylls av uppmärksammade fall av unga svenskar som ansluter sig till radikala terrororganisationer för att strida i dessa gruppers krig växer även de högerextrema rörelserna i storlek. Antisemitismen i det svenska samhället har uppmärksammats efter våldet i Paris och samhället ter sig allt osäkrare för redan utsatta grupper.

Radikaliseringsprocessen är mångfacetterad och komplex och både externa och interna faktorer driver individen till att radikaliseras. Men samtidigt behöver Sverige formulera en handlingsplan för att hantera de utmaningar som extremism skapar för samhället.

Tillsammans med den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, diskuterar vi vad som driver individen till radikala organisationer och deras budskap? Hur arbetar vi i Sverige för att motverka radikaliseringens processer i dagsläget? Vilka utmaningar skapar våldsbejakande extremism för samhället och vilka verktyg behöver vi för att möta dessa i framtiden? 

Webbinaret genomförs inom ramen för #ungsäk – ett säkerhetspolitiskt nätverk för unga engagerade.

Upptäck fler kalenderhändelser