Tillbaka till föregående sida

Foto fönster: Pixabay
Rikskonferensen

Publicerat: 2023-01-03

Programblock 11 under Rikskonferensen 2023: Avslutning

Då Rikskonferensen 2022 arrangerades var det ryska krigshotet mot Ukraina betydande och vilade som en slags skugga över konferensen. Nu har ett avancerat anfallskrig pågått i nästan ett år och det finns få tecken på att en förestående fredslösning.

I det elfte och avslutande blocket under Rikskonferensen 2023 är det tänkt att knyta ihop programinnehållet från konferensens tre dagar och blicka framåt mot det kommande året. Vilka anföranden har överraskat? Vad har berört? Vad har saknats? Vilka hot, trender och möjligheter inom utrikes- och säkerhetspolitiken bör vi beakta inför framtiden?

Talare och talarpunkter

  • Henrik Landerholm, Sveriges nationella säkerhetsrådgivare, talar under rubriken Sveriges säkerhetsstrategi – före och efter kriget i Ukraina där han kommenterar omvärldsläget och berättar mer om vad den nyinrättade rollen som nationell säkerhetsrådgivare innebär.
  • Frida Wallnor, politisk redaktör Dagens industri och Anders Lindberg, politisk chefredaktör Aftonbladet, delar med sig av sina reflektioner och analyser av Rikskonferensen 2023.

Rikskonferensens elfte programblock äger rum tisdagen den 10 januari 17:30-18:05.

Mer information om Rikskonferensen 2023 och programmet i sin helhet hittar du här.

Som vanligt tillgängliggör vi Rikskonferensen via vår YouTube-kanal – se till att följa oss där!

I mitten av december släppte vi ett podcastavsnitt med Anders Lindberg och Frida Wallnor där de under ledning av Folk och Försvars generalsekreterare Maud Holma von Heijne diskuterar några av de sakfrågor som återfinns i 2023 års program till Rikskonferensen.

Ta del av deras reflektioner inför Rikskonferensen här.

Dela

Relaterat material