Tillbaka till föregående sida

Foto: Pixabay
Rikskonferensen

Publicerat: 2022-12-28

Programblock 8 under Rikskonferensen 2023: Demokratisk beredskap – utmaningar och möjligheter

Hoten mot vår säkerhet härrör inte endast från främmande makt utan även inhemska element, i tillräckligt stor omfattning, kan vara systemhotande – vad händer med tilltron till staten och dess möjligheter att omhänderta medborgarnas säkerhet om det dödliga våldet inte avtar?

I programblock 8 riktar vi blicken mot de utmaningar som påverkar Sveriges inre säkerhet och demokrati. Hur påverkar den organiserade brottsligheten och skjutningarna i den kriminella miljön människors säkerhet och känsla av trygghet? Vilka åtgärder behövs på kort respektive lång sikt för att vända den negativa utvecklingen? Vilka andra säkerhetshot utöver den organiserade brottsligheten påverkar Sveriges inre säkerhet?

Blockets talare och programpunkter

  • Sveriges justitieminister Gunnar Strömmer inleder blocket med att tala om den nya regeringens prioriteringar för att stärka demokrati och säkerhet i en tid av prövningar
  • Därefter hör vi Charlotte von Essen, chef säkerhetspolisen (Säpo), tala om våldsbejakande extremism och hur det hotar Sverige. Vad gör Säpo och vad kan samhället i övrigt göra? Hur samarbetar Säpo med andra länders säkerhetspolis och internationella organisationer?
  • Blocket avslutas med kommentarer från Lisa Nåbo, förbundsordförande SSU, Nike Örbrink, förbundsordförande KDU och Réka Tolnai, förbundsordförande CUF.

Rikskonferensens åttonde programblock äger rum tisdagen den 10 januari 12:30-13:25.

Mer information om Rikskonferensen 2023 och programmet i sin helhet hittar du här.

Som vanligt tillgängliggör vi Rikskonferensen via vår YouTube-kanal – se till att följa oss där!

Dela

Relaterat material