Tillbaka till föregående sida

Foto: Folk och Försvar
1
Mar

Säkerhetspolitisk grundkurs

2024-03-01 (kl. 09:00 - 17:00)
Linnégatan 14, 114 47 Stockholm

Om utbildningen

Säkerhetspolitisk Grundkurs är en heldagsutbildning för unga från Folk och Försvars medlemsorganisationer. Utbildningen riktar sig till dig som är mellan 18-25 år och som har ett intresse av försvars- och säkerhetspolitik. Kursen syftar till introducera relevanta begrepp inom säkerhetspolitiken och ge deltagarna en god grund till fortsatt engagemang inom området.

Under kursen får deltagarna lyssna till föredrag, delta i workshopdiskussioner och träffa andra unga som har ett engagemang för frågorna, eller som i framtiden vill arbeta inom det försvars- och säkerhetspolitiska fältet. Grundläggande för dagen är även en mångfald av talare, frågeställningar och problemformuleringar för att skapa en bred bild av säkerhetspolitiken.

Dagen består av:

  • Korta utbildningspass med en introduktion till områdena: säkerhetspolitik, mänsklig säkerhet, försvarspolitik och krisberedskap.
  • Föredrag av framträdande personer från det säkerhets- och försvarspolitiska fältet (talarnas namn kommer att annonseras närmare inpå respektive utbildningstillfälle)
  • Scenariobaserad övning/workshops med fokus på diskussion, diplomati och politiska lösningar

Utbildningen är kostnadsfri och Folk och Försvar står för alla kostnader under dagen, inklusive resor till och från Stockholm och boende vid behov för de deltagare som bor på andra orter.

Kvalifikationer  

Vi söker dig som är medlem i en av våra 109 medlemsorganisationer (se lista), är mellan 18–25 år och är intresserad av försvars- och säkerhetspolitik. Du behöver inte ha flera års organisationserfarenhet i bagaget eller utvecklade kunskaper inom området för att ansöka om en utbildningsplats.

Ansökan öppnar i februari.

LÄS MER OM UTBILDNINGEN OCH ANSÖK HÄR

Upptäck fler kalenderhändelser