Tillbaka till föregående sida

Foto: Linnea Elgh
Artiklar

Publicerat: 2023-10-25

Karin Hübinette ny moderator för Rikskonferensen 2024

Folk och Försvars Rikskonferens 2024 äger rum den 7–9 januari. Ny moderator är Karin Hübinette, en av Sveriges mest namnkunniga journalister som tidigare programlett Agenda, Aktuellt och Uppdrag Granskning och som nu arbetar bland annat som projektledare för Future of Democracy.   

 

”Jag är väldigt glad att kunna presentera Karin Hübinette som moderator för Rikskonferensen 2024. Karins gedigna erfarenhet som journalist och programledare samt hennes stora engagemang för samhällsfrågor gör att jag är övertygad om att hon kommer göra ett utmärkt jobb i Sälen i januari”, säger Maud Holma von Heijne, generalsekreterare för Folk och Försvar.

 

Sedan 1946 genomför Folk och Försvar Rikskonferensen som är Sveriges viktigaste forum för diskussioner om säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap. Konferensen samlar årligen cirka 350 deltagare och 60–70 talare under tre dagar uppe i Sälen för kunskapsspridning, samtal och debatt. Diskussionerna på scenen i Sälen kommer att kunna följas direkt på Folk och Försvars hemsida och på vår Youtubekanal. Dessutom kommer SVT Forum sända Rikskonferensen.

 

”Med den akuta krisen i Mellanöstern så har frågor om säkerhet, försvarspolitik och civilsamhället återigen hamnat i blixtbelysning. Samtidigt rasar kriget med oförminskad styrka, bara ett par timmar bort från Sverige. Folk och Försvar spelar en ovärderlig roll för att öka vår förståelse och kunskap i en alltmer orolig tid, jag ser framemot att få vara en del av arbetet”, säger Karin Hübinette.

 

Programmet för 2024 års upplaga av Rikskonferensen offentliggörs den 31 oktober. Följ med i Folk och Försvars sociala medier eller här på vår hemsida för att inte missa något! På den här sidan kan du läsa svar på vanliga frågor om Rikskonferensen: Folk och Försvars Rikskonferens 2024 – Folk och Försvar (folkochforsvar.se)

Dela

Relaterat material