Kalenderhändelse

Avskräckning del 1: Konventionell avskräckning som koncept

Detta seminarium ämnar till att dyka djupare i avskräckning som koncept och hur Sverige är en del av Natos gemensamma avskräckning. Seminariet är en del av en seminarieserier i två delar om avskräckning. 

Läs mer

Avgörs geopolitikens framtid i Taiwan?

Taiwans framtid påverkar i högsta grad hela världen. Det är inte bara en fråga om ett lands öde utan om en potentiell framtida konfrontation mellan Kina och USA. En konflikt i regionen skulle få stor åverkan på geoekonomin genom att skapa brister på varor och påverka handelsflöden.

Vad händer i regionen och varför? Hur kommer utvecklingen att se ut framöver och hur kan Sverige komma att påverkas av en konflikt i Taiwansundet?

Läs mer

Hur återuppbygger man ett land?

I detta avsnitt av Folk och Försvar-podden diskuteras det hur man återuppbygger ett land. Vad innebär återuppbyggnad och kan det ske under krigsförhållanden och hur går det i så fall till?

Läs mer

Europeiska aktörer i den indopacifiska regionen

Detta seminarium kommer att lägga tyngdvikten vid utvecklingen i den Indiska oceanen och hur europeiska aktörer individuellt och bilateralt arbetar för att fördjupa sin närvaro, bidra till att hålla handelsvägar öppna och motverka piratverksamhet.

Läs mer

Ledarskap och styrning för motståndskraft – Poddspecial inför Rikskonferensen 2025

Vad kommer deltagarna och tittarna att få höra från Sälen? Vad borde de få höra? I detta avsnitt av Folk och Försvar-podden så samtalar Pasi Huikuri med Ulrica Schenström, vd på tankesmedjan Fores, och Daniel Suhonen, chef på tankessmedjan Katalys, om svensk säkerhetspolitik då, nu och framåt och vad som väntar i Sälen.

Läs mer

Den säkerhetspolitiska utvecklingen i Arktis

I detta avsnitt av Folk och Försvar-podden samtalar Pasi Huikuri, programansvarig för säkerhetspolitik vid Folk och Försvar, om den säkerhetspolitiska utvecklingen i Arktis tillsammans med Niklas Granholm, forskningsledare vid Totalförsvarets forskningsinstitut och Patrik Andersson, analytiker vid Nationellt kunskapscentrum om Kina.

Läs mer