Tillbaka till föregående sida

Folk och Försvars Rikskonferens 2022

Varje år sedan 1946 genomför Folk och Försvar Rikskonferensen – Sveriges viktigaste forum för diskussioner om säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap.

Rikskonferensen samlar varje år ca 350 deltagare och 60–70 talare under tre dagar för kunskapsspridning, samtal och debatt. I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

Konferensen uppmanar till möten mellan politiker, aktiva inom organisationer i civilsamhället – inte minst ungdomsorganisationer – samt representanter för fackliga organisationer, näringsliv och myndigheter. Därtill finns en stor och växande medienärvaro.

I vanliga fall hålls konferensen i Sälen men på grund av rådande pandemiläge tog Folk och Försvar den 22 december 2021 beslut om att ställa om Rikskonferensen till en tvådagars digital teveproduktion. Rikskonferensen 2022 gick av stapeln den 10-11 januari 2022.

Vill du ta del av konferensens innehåll i efterhand? Nedan finner du länkar till de båda dagarnas sändningar, transkriberade tal liksom mer information om de olika programblocken.

Mer om Rikskonferensens programblock

Press

Presskontakt

Per Klingvall
Pressansvarig Rikskonferensen 2022

per.klingvall@folkochforsvar.se

070-301 68 05

Pressbilder

Pressbilder från Rikskonferensen 2022 finns i vårt pressrum.